Følg bureauet

Skal vi hjælpe dig?

Indtast dine kontaktoplysninger, så ringer vi dig op.

Påkrævet
Påkrævet

Fokus på

Hvad er SEO

SEO oversættes på godt dansk til Søgemaskineoptimering, og det er et værktøj, der bruges til at optimere din organiske placering i søgeresultaterne på Google. SEO og Google AdWords, arbejder godt sammen, da er der mulighed for at blive eksponeret to gang på en side ved en Googlesøgning.

 

Hos Outsource dk har vi løbende dialog med alle vores kunder og giver din virksomhed direkte adgang til det udførte arbejde og et overblik over resultaterne.

 

Hvorfor lave SEO?

Formålet med at søgemaskineoptimere din hjemmeside er 1) at efterleve Googles flere hundrede forskellige faktorerer og kriterier, der tilsammen giver den organiske placering, din hjemmeside får i søgeresultaterne 2) at din side bliver relevant i forhold til dine kunders søgninger 3) at du får en bedre placering end dine konkurrenter.

 

SEO skal bidrage til, at dit indhold er relevant, så dig og din virksomhed opnår flere konverteringer. Det kræver, at du løbende producerer og opdaterer indhold med udgangspunkt i de mest brugte søgeord og -fraser, der omhandler dine ydelser. 


Kunsten er at ligge øverst i den organiske søgning på Google med de relevante ord, der passer på lige netop din hjemmeside.

 

Onpage SEO

Onpage SEO handler om at optimere elementer på din egen hjemmeside. Det kan være alt fra HTML-forbedringer til tekstindhold, billeder og selv links. Det er altså de elementer, som du selv kan ændre på, og som Google vægter i rangeringen af hjemmesider. 

 

Overordnet handler det om at målrette din hjemmeside til (for)brugerne. Hvis hjemmesiden ikke bliver optimeret efter din branche og virksomhedens ydelser, kan søgemaskinerne ikke vide, hvor du skal vises. Onpage SEO er derfor fundamentet i hele SEO-processen. 

 

Mere specifikt handler det om følgende trin: 

 

1. Indeksering

At indeksere en hjemmeside er afgørende for, hvorvidt du bliver synlig i søgeresultater eller ej. Selve indekseringen foretages af Googlebot, der scanner hele din hjemmeside, dvs. tekst, billeder og links. På denne måde indsamles al indhold, hvorudfra Google kan vurdere, hvad dine forskellige undersider handler om, og hvilke søgeord de skal kunne findes på. 

 

2. Indhold 

Indholdet på hjemmesiden er alfa omega. Det er med til at afgøre, hvilke søgeord din side bliver vist under og - vigtigt af alt - hvilken placering du får i rækken af søgeresultater. For mere information se afsnittet om Content Marketing

 

3. Søgeord

For at kunne blive indekseret inden for ét bestemt søgeord, kræver det en søgeordstæthed på 2,8-3.0%. Det gør sig gældende, uanset om du ændrer i allerede eksisterende indhold, eller hvis du tilføjer nyt. Hvis du under- eller overdriver, vil du forringe placeringen af din hjemmeside. 

 

4. Meta tags 

Der er tale om skjult data, som er med til at beskrive din hjemmesides indhold over for Googlebot'en. De vigtigste tags er title, description. Eksempelvis er det en fordel - jf. Google's parametre - at skrive en titel på 3-27 ord. Det er vigtigt, at det ønskede søgeord går igen i titlen og i teksten på siden. Dermed vil Google opfatte hjemmesiden som relevant for dit valgte søgeord. 

 

5. Hjemmesidenlinks

Det er tilmed vigtigt at navngive de forskellige webdresser på hjemmesiden. Dermed sikres den maksimale eksponering på søgemaskinerne. 

 

6. Layout

Er din hjemmeside responsiv? I november 2016 vedtog Google, at ikke-responsive hjemmesider skulle "straffes" ved at få en lavere placering i søgeresultaterne. Din hjemmeside og dets layout skal altså kunne tilpasse sig de forskellige enheder. 

 

7. Pagespeed

Hjemmesidens konstruktion har også en effekt på indekseringen af dig og din virksomhed. Hvis hjemmesiden er "tung", vil det påvirke indlæsningstiden negativt. Det kan evt. skyldes billeder med høj opløsning eller specialdesignede elementer. Summa summarum, ingen gider at vente på, at en hjemmeside loader... Tid er penge! Du skal derfor søge for et simpelt og flot design, hvis du ønsker at (for)blive venner med Google og dine potentielle kunder. 

 

Du kan altså påvirke din SEO-indeksering allerede i dag gennem onpage-optimering. Medmindre ovenstående er volapyk for dig.... Onpage SEO er fundamentet for opbygningen og promoveringen af din hjemmeside.

 

Content marketing

Det rette indhold er altafgørende for din hjemmeside. Den stigende konkurrence indenfor online synlighed, har gjort opdateret indhold til en vigtig SEO-faktor. SEO er baseret på synligheden af det indhold og de ord, som content marketing indebærer. Derfor er det vigtigt, at content marketing og SEO går hånd i hånd.

 

Formålet med content marketing er at få besøgende på dit website. De besøgende har et formål, og det er derfor vigtigt, at de finder det, de søger. Det skal du forsøge at give dem med dit indhold.

 

Content marketing kan være alt lige fra video, tekst, billeder, musik og artikler alt efter, hvad din hjemmeside opererer med. Dine besøgende vil have opdateret, relevant og brugbart indhold, og hvis ikke du har det, vil dine besøgende klikke ind på en anden side, og din online placering vil derfor dale.

 

Content marketing og SEO overlapper og supplerer hinanden med hver deres potentiale. For at anvende SEO optimalt er det nødvendigt at være specifik ved hjælp af content marketing, og for at sikre succes med content marketing, er det nødvendigt at optimere med SEO-teknikker.

 

Linkbuilding

Linkbuilding er en del af Offpage SEO. Generelt handler det om at indhente henvisninger og links gennem eksterne indlæg. Når andre linker til din hjemmeside, vurderer Google det som en anbefaling, og din hjemmeside rangeres på den måde højere ved jo flere (og bedre) anbefalinger, du får. Jo flere henvisninger, desto mere pålidelig og interessant er din hjemmeside i Googles øjne, hvorfor din online synlighed vil blive endnu større.

 

Betydningen af linkbuilding er enorm. Uden indgående links vil du ikke kunne opnå gode placeringer i søgeresultaterne. Når Googlebot indekserer din hjememside, vil den scanne for links og antallet samt kvaliteten af dem. Resultatet heraf vil udgøre grundlaget for din organiske placering. 

 

5 tips til SEO-udarbejdelse

1. Optimer dine titler, URL og beskrivelser

Det ældste og vigtigste råd indenfor SEO. Du kan teste, om din hjemmeside har brug for en søgemaskineoptimering, ved at stille dig selv disse spørgsmål:

Har min hjemmeside en unik og meningsfuld titel?
Er det en fængende beskrivelse?
Er det en velformateret webadresse?

Hvis der er plads til forbedringer i dine titler og beskrivelser, er dette din første prioritet, og det er et godt sted at starte for at få bedre placeringer.
 

2. Optimer dine søgeord

Dine søgeord er dem, du bliver fundet på Google med. De har stor betydning for din online synlighed og for dine potentielle kunder, der leder efter dig på nettet.

Sørg for, at dine søgeord er opdaterede og passer til indholdet på din hjemmeside.

 

3. Udarbejd nyt og brugbart indhold

Før for nylig var opdateret indhold ikke en vigtig SEO-faktor, men det har ændret sig i takt med den stigende konkurrence.

De hjemmesider med det mest friske og nyttige indhold har større chancer for at vinde de bedste placeringer.

 

4. Forbedre din hjemmesides indlæsningstid

Din hjemmesides hastighed er en placerings-faktor. Hvis din hjemmeside er lang tid om at blive loadet, når der klikkes ind på den, vil den automatisk få en lavere placering end hjemmesider med en hurtigere indlæsningstid.

Hurtigere hastighed kan generere mere salg og flere klik på dine annoncer, fordi du undgår, at dine besøgende ikke bliver utålmodige og forlader din side.

 

5. Registrer din hjemmeside med Google værktøjer

Ved hjælp af Google's værktøjer får du en række oplysninger om, hvilke metoder og teknikker, der kan give din hjemmeside gode og langsigtede placeringer.

Google har ved hjælp af dette værktøj adgang til en række fakta, der kan give informationer om din hjemmesides synlighed. Det er blandt andet informationer som antal søgninger og antallet af, hvor mange der linker til din side.

Ved at registrere din hjemmeside til Google værktøjer, får du indblik i disse informationer, og på den måde kan du følge med i, hvad der går godt, og hvad der går knapt så godt på din hjemmeside.

 

Outsource til Outsource

Du kan altid få hjælp hos Outsource dk - uanset om det er med henblik på sparring eller optimering. Vi tager udgangspunkt i din branche, virksomhed og produkter for derefter at udarbejde en søgeords- og konkurrentanalyse. Dermed har vi det fulde overblik over dit standpunkt, og hvordan forløbet skal sammensættes. 

 

Vores SEO-specialister kommer hele vejen rundt, og du vil løbende få rapporter over både udarbejdelser og resultater.

 

Vil du vide mere?

Udfyld kontaktformularen eller ring til vores SEO-specialist Carsten Gad på 25 17 30 04.
 

Vi kan også hjælpe jer med webdesign og Google AdWords. 

Kursustilmelding

Vores helte deler ud af deres superkræfter. 
Vi tilbyder løbende kurser for dig og din virksomhed. Bliv skarpere på, hvad der er relevant for jer!
 

Det er gratis, og du behøver ikke være i alliance med os for at deltage.